الخميس، 30 مايو 2013

الطنجية المراكشية



بالنسبة للمقادير:


كيلو ونص اللحم الغنمي
5 أو 6 فصوص الثوم مدقوق و لا او قطع.
زعفران شعرة
2 ملاعق السمن
3 ملاعق كبار الكامون
حامضة مرقدة مقطعة على 4
كأس ماء
نصف كاس زيت الزيتون


الطريقة

نضع  كل العناصر فى اناء    ونفرك الكمون فى راحة ونغمس اللحم وسط الخلي



لانضع الملح لان الحامض تكون فيه نسبة من الملح


نضع جميع العناصر فى الطنجية وهو اناء من الفخار







 العظام اولا لكى لا تلتصق اللحم





وبعد دالك ناخد  الطنجية ونقفل الفم بورق الخاص بالاكل
وناخدها للفرناتشى للططهى ببطئ فوق الرماد




وتمتعوا باحسن والد طعم