الاثنين، 23 يناير 2012

دسير طبقات


السلام عليكم



سابدا بكل طبقة بمقاديرها



 الطبقة الاولى بسكويت

ناخد اى بسكويت ونكسره وسط كاسات التقديم




الطبقة التانية كريم باتسير


هنا طريقة الكريم باتسير
http://matbakhnadiaboughadi.blogspot.com/2012/01/blog-post_10.html


ناخد منه القليل ونسكبه فى كل كاس





الطبقة التالتة المهلبية


المقادير


1 لتر حليب
4 ملاعق دقيق الارز
1ملعقة ماء زهر
السكر حسب الرغبة








الطريقة


ناخد الحليب نضعه فى اناء تم نمزج الارز فى الحليب
ونضيف ما ء الزهر والسكر
تم نتركه  حتى يتعقد الخليط


ناخد منه قليلا ونصبه فوق الكريم باتسير


تم نحاول تنضيف الكاسات

ونضيف حبات الزبيب




الطبقة الرابعة 

فلون الليمون
المقادير

عصير ليمون
فلون عادى
سكر

نغلى السكر والفلون والليمون




تم نصبه مباشرة فى الكاسات





تم طبقة من الكريم شانتيه



للتزين
لوز مطحون

تم ندخله التلاجه








وهدا شكله النهائى