السبت، 20 يوليو 2013

خبز مغربى صغير محشو بالكفتة


بطبوط معمر بالكفتة

الطريقة 

كيلو دقيق رطب 

كاس دقيق قمح 
شوية ملح
 شوية خميرة عجين
ماء دافئ للعجن

الحشو
3 جزر مبشور
2بصل مكعبات صغيرة
كفتة * المقدار اللي بغينا والمتوفر عندنا*
شوية الزيت
ملح

فلفل اسود
فلفل احمر
زنجبيل
 وضامة البنة اختياري

طماطم دوائر 

خس

الطريقة




نعجنه جيدا وبحيث نحصل على عجين لين نتركه يتخمر الى ان يتضاعف حجمه نعمله كريات متوسطة الحجم ونخليها ترتاح شوية





نبسط بالايد الكريات ونستعين برشات من الدقيق الابيض لكى يسهل التبسيط ونخليه يرتاح تاني ويتخمر شوي




تم يطهى فى مقلاة على نار هادئة


نضع الحشوة كلها مع الزيت على نار هادئة حتى تنضج



تم نفتح  الخبز ونضع حشو الكفته تم دائرة من الطماطم والخس







ليست هناك تعليقات: